دنیای فناوری - برخط

دنیای فناوری - برخط

به دلیل بروز بودن وبلاگ از صفحات بعدی نیز بازدید بفرمایید.
دنیای فناوری - برخط

دنیای فناوری - برخط

به دلیل بروز بودن وبلاگ از صفحات بعدی نیز بازدید بفرمایید.

داد و ستد میان شرکتی: اقتباس های iOS 7 اپل از اندروید گوگل

رضا باقرزاده - پنج شنبه 23 خرداد ۱۳۹۲ - 23:25

چند روزی از عرضه سیستم عامل موبایل جدید شرکت اپل می گذرد و این مدت iOS 7 با بازخوردهای مثبت بسیار زیادی روبرو شده است. اما در این میان برخی هم زبان به نقد و سرزنش گشوده اند و به ویژه این بحث را مطرح می سازند که اپل مدت ها است شرکت های دیگر را به آن متهم ساخته و به همین دلیل سرزنش می کند: گرته برداری و اقتباس از دیگر سیستم عامل های موبایل! 

به خصوص اکنون در iOS 7 به وضوح می توان مواردی را دید که از اندروید گوگل وام گرفته شده اند و همچنین معترضانی هستند که طراحی مسطح و فلت آن را وامدار ویندوز فون 8 مایکروسافت می دانند. 

در ادامه مطلب با برخط همراه باشید تا بیشتر به این موضوع و برخی مصادیق آن بپردازیم.

  

ابتدا اجازه دهید یک موضوع را روشن سازیم: مطمئنا برخی عناصر iOS به ظاهر تحت تاثیر دیگر سیستم عامل های موبایل تصور می گردند، و البته برای چند دهه است که بخشی طبیعی از طراحی معمول سیستم عامل برشمرده می شوند. آنچه که طراحی iOS جدید به ما نشان می دهد، اثبات این موضوع است که اپل مسیری را در پیش گرفته که اندروید و ویندوز فون 8 هم چندی است حرکت در آن را آغاز نموده اند. اکنون، سه سیستم عامل اصلی دنیای موبایل التفات خاصی به رابطهای کاربری پاکیزه، ساده و بصری دارند. 

انتخاب های اپل همچنین می توانند تاییدیه ای برای مهندسان اندروید باشند. کسانی که سعی می کنند به هر شکل با عملکرد کند سپاهیان تولید کننده اینترفیس کارخانه های موبایل ساز، و همچنین مشکلات چندپارگی سیستم عامل که به طاعونی برای آن تبدیل گشته، کنار بیایند. و البته دست از تلاش برای استاندارد سازی محصول شان نمی کشند. 

برای بسیاری اندروید خالص گزینه ای مطلوب است. و به نظر می رسد که برای اپل هم این گونه بوده است. هنگامی که اندروید 4.2.2 جیلی بیلی و iOS 7 را «سر به سر» مقایسه می کنید، گاهی شباهت هایی عجیب و جذاب پیدا می کنید.


درود بر طراحی مسطح، دوست قدیمی

رابط کابری ساده انگارانه و مینیمالیست iOS 7 کاملا چشم نواز و زیبا است. اما هنگام تماشای آن، نمی توان شباهتش به اندروید را از خاطر برد.


lockscreen-001-500px-narenji-ir.jpg

در واقع می توان گفت با سادگی هر چه تمام تر، صفحه قفل اپل تنها یک تفاوت با آن چیزی دارد که قبلا در اندروید دیده ایم: گزینه slide to unlock. شما می توانید میزان عمر باتری را تقریبا همانند اندروید و در سمت بالا و راست صفحه موبایل کنترل کنید. و حتی نمایش زمان و تاریخ هم با فونت مشابهی و در مکان یکسانی صورت می گیرد.


multitasking-002-500px-narenji-ir.jpg

صفحه چند وظیفگی (multitasking) هم به نظر می رسد با چند اشارت اندرویدی راه خود را به خوبی یافته است. البته در اینجا تفاوتهای کوچکی را می توانید بیابید: اینکه جایگذاری آیکون ها کمی متفاوت است و صفحات پیش نمایش به جای عمودی به صورت افقی مرتب شده اند.


music-003-500px-narenji-ir.jpg

اپل همیشه از این نوع چینش دکمه ها در برنامه پخش موسیقی خود بهره برده است. اما اکنون که آنها را برای طراحی مسطح، نوسازی و باز-طراحی کرده، تا حد زیادی شبیه Google Music شده اند.


مرکز تنظیمات

notificationsshade-004-500px-narenji-ir.jpg

مرکز کنترل جدید اپل تابلویی است که شما می توانید با سویپ کردن از پایین به بالا آن را باز کنید. در اینجا به منوی تنظیمات فوری دسترسی خواهید داشت و امکاناتی همچون حالت ایرلاین، میزان روشنایی صفحه و بلوتوث پیش روی تان هستند. همچنین می توانید برخی از اپلیکیشن های پرکاربرد را از لیست انتخاب کنید. 

این شیوه بسیار ساده تر از دو بار فشردن دکمه هوم و رفتن به منوی تنظیمات و جستجو درون آن برای انتخاب گزینه مورد نظر است. و البته بسیار شبیه پنل تنظیمات مبسوطی است که گوگل در اندروید جیلی بیلی رونمایی کرد. 

و البته اگر بخواهیم به موارد قدیمی تر هم نگاهی بیندازیم، اپل مرکز نوتیفیکیشن های خود را هم مدت زمان طولانی بعد از آن رونمایی کرد که گوگل آن را به بخشی حیاتی از اندروید تبدیل کرده بود.


نمایش مرورگر به صورت تمام صفحه

safarivschromemobile-005-500px-narenji-ir.jpg

اوایل سال جاری، گوگل به کاربرانش نشان داد که می خواهد وبگردی تمام صفحه را به نسخه موبایل کروم بیاورد و سرانجام در آخرین آپدیتش، این کار را کرد. اپل هم روز دوشنبه اعلام کرد وبگردی تمام صفحه یکی از امکانات مرورگر سافاری موبایل جدید است. 

البته شباهت های این دو سیستم عامل به همین موارد محدود نمی شوند. به خصوص اگر بخواهیم در خصوص امکانات و قابلیت های اپلیکیشن ها صحبت کنیم همچنان لیست بلند بالایی پیش رو خواهیم داشت. و می توان به مواردی همچون آپدیت اتوماتیک اپلیکیشن ها، تب های سافاری و مواردی از این دست اشاره کرد. 

و البته این را هم نباید از خاطر برد، بسیاری از این امکانات و شباهت ها، در واقع ذات دنیای اسمارت فون و بخشی از بایدهای هر تلفن هوشمند امروزی هستند که به صورت پتنت هم ثبت نشده اند. لذا نمی توان گفته نفس این عمل و استفاده سیستم عامل های مختلف از آنها عملی ناپسند است. در واقع بسیاری از این طراحی ها نتیجه ساعت های طولانی کار تحقیقاتی روی طراحی رابط کاربری مناسب توسط هر کدام از این شرکت ها به صورت مستقل است و در عمل نمی توان بسیاری از آنها را به گونه ای متفاوت طراحی کرد و همین موضوع سبب شده که شکل ظاهری آنها شبیه به هم باشد. اما به هر حال قضاوت نهایی بر عهده شرکت های شروع کننده و شرکت های نهایی است. 

نظر شما در این خصوص چیست؟


نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.