دنیای فناوری - برخط

دنیای فناوری - برخط

به دلیل بروز بودن وبلاگ از صفحات بعدی نیز بازدید بفرمایید.
دنیای فناوری - برخط

دنیای فناوری - برخط

به دلیل بروز بودن وبلاگ از صفحات بعدی نیز بازدید بفرمایید.

به بهانه معماری Haswell: تکنولوژی جدید اینتل برای شارژ بی‌سیم

رضا باقرزاده در- 2012-08-14 18:25

intel Haswell

بنا به شایعاتی که از منابع تایوانی به گوش می‌رسد، اینتل مشغول توسعه یک تکنولوژی شارژ بی‌سیم است که در سال آینده به اولترابوک‌ها و تلفن‌های هوشمند راه خواهد یافت. این مورد نمی‌تواند جدای از پردازنده‌های Haswell که در سال 2013 عرضه خواهند شد مورد بررسی قرار بگیرد، بنابراین در ادامه مطلب با ما همراه باشید تا به شارژ بی‌سیم، معماری Haswell و البته استراتژی تیک-تاک اینتل بپردازیم.

شارژ بی‌سیم و معماری Haswell

wireless-keyboard-charging-intel.jpg

شایعه افزودن قابلیت شارژ بی‌سیم به لپ‌تاپ‌ها در ادامه نمایشگاه Computex که ژوئن (دو ماه قبل) برگزار شد به گوش می‌رسد. در Computex اینتل نمونه‌ای دِمو از یک کامپیوتر all-in-one و کیبورد با تکنولوژی شارژ بی‌سیم، و همین‌طور نمونه اولیه از یک لپ‌تاپ Acer و یک تلفن‌هوشمند سامسونگ با کیت‌های شارژ بی‌سیم را به نمایش گذاشت. در هر دوی این موارد، به راحتی دیوایس خود (تلفن‌هوشمند یا کیبورد) را در کنار کامپیوتر قرار می‌دهید، و آنها شروع می‌کنند به شارژ شدن.


wireless-charging-smartphone-laptop-samsung-acer.jpg

تکنولوژی شارژ بی‌سیم در ابتدایی‌ترین حالت خود، از یک جفت سیم‌پیچ استفاده می‌کند که تنظیم شده‌اند تا با یک بسامد واحد چرخش کنند. با متصل کردن برق به یکی از آنها، یک میدان مغناطیسیِ نوسانی شکل می‌گیرد که در سیم‌پیچِ دیگر ایجاد یک میدان الکتریکی می‌کند. تا کنون تکنولوژی شارژ بی‌سیم فقط برای شارژ کردن ابزارهای پزشکی کاربرد داشته و به طور تئوریک نیز می‌تواند برای شارژ خودروهای برقی در جاده‌ها استفاده شود.


اما در این مورد، Digitimes گزارش می‌دهد که اینتل تکنولوژی شارژ بی‌سیم خود را در نیمه دوم سال 2013 ارائه خواهد کرد، و به احتمال زیاد ابتدا بر روی معدودی از اولترابوک‌های برخوردار از پردازنده‌هایی با معماری Haswell آن را خواهیم دید. معماری Haswell مانند ایوی بریج 22 نانومتری است ولی ساختار کاملاً جدیدی دارد. این دو در استراتژی تیک-تاک اینتل مکمل هم هستند که در ادامه به آن اشاره خواهیم کرد).


در کنار این امکان جدید برای اولترابوک‌ها، مطلب جالب‌تر اشاره به وجود این تکنولوژی در تلفن‌های هوشمند است؛ این مورد می‌تواند به معنای آن باشد که در معماری جدید Atom که Silvermont نام دارد و جای Saltwell/Medfield را خواهد گرفت نیز امکان شارژ بی‌سیم گنجانده خواهد شد. همان‌طور که می‌دانید اینتل خیلی مشتاق است که در بازار اندروید سهم بزرگی داشته باشد و این امکانِ جدید، می‌تواند یک ویژگی ممتاز برای کسب سهم بیشتر باشد.


قبل از اینکه زیاد خوشحال شوید باید اشاره کنیم که تکنولوژی شارژ بی‌سیم محدودیت‌هایی هم دارد. برای شروع، به اندازه شارژ سیمی کارامد نیست و اگر دیوایس‌ها دقیقاً کنار هم قرار نگیرند وضع بدتر هم می‌شود. ایراد بعدی این است که شارژ تلفن از طریق لپ‌تاپ، در واقع فقط به معنای انتقال شارژ از یک دیوایس به دیگری است. بنابراین بالاخره باید لپ‌تاپ خود را به برق وصل کنید، پس چرا از اول تلفن را به روش همیشگی شارژ نکنید؟ مورد سوم هم این است که آیا واقعاً استفاده از کابل USB برای شارژ تلفن از طریق لپ‌تاپ سخت است؟


استراتژی تیک-تاک چیست؟

Intel-Haswell-tick-tock.jpg

از مدت‌ها قبل، و در حالی که هنوز اثری از پردازنده‌های Ivy Bridge در بازار نبود، خبرهای Haswell به گوش می‌رسید. این دو معماری، در اصل مکمل یکدیگر در استراتژی Tick-Tock کمپانی اینتل به شمار می‌روند. همان استراتژی موفقی که AMD را رسماً به زانو در آورده.


استراتژی تیک-تاک یک استراتژی موفق برای کسب و کار اینتل است که دو رکن اصلی دارد: تیک و تاک.


تیک بخش اول این استراتژی است و با معرفی یک نسل جدید که نسبت به نسل پیشین معماری کوچک‌تری دارد، عملیاتی می‌شود؛ برای مثال آمدن معماری 32 نانومتری به جای 45 نانومتری.


و تاک که بخش دوم است با طراحی یک «معماری پردازشی» کاملاً جدید عملیاتی می‌شود؛ برای مثال، سری Core i3/i5/i7 که جایگزین Core2 Duo و Core2 Quad شد.


معماری Haswell می‌تواند همان "تاک" باشد زیرا طراحی آن کاملاً جدید و متفاوت با Sandy Bridge و Ivy Bridge است. Haswell طبق انتظاری که از نوابغ اینتل می‌رود، سریع‌تر و قوی‌تر خواهد بود و در عین حال مصرف نیروی کمتری از نسل‌های قبلی خواهد داشت.


گفته می‌شود که کمپانی شماره یک دنیای پردازش، یعنی اینتل از طراحی ARM که مبتنی بر مدل SoC (سیستم پردازشی بر روی یک چیپ) است الهام گرفته تا وظایف عملیاتی جدیدی را با چیپ Haswell تلفیق کند و از این طریق مصرف برق را کاهش دهد.


چیپ‌های Haswell مجموعه‌ای گسترده از تکنولوژی‌های پیشرفته را در خود خواهند داشت؛ مثل، AVX 2 (مخفف Advanced Vector Extensions) و TSX (مخفف Transctional Synchronization Extensions) که هر دو کارایی پردازنده‌های آینده را افزایش خواهند داد.


نسل‌های آینده اولترابوک‌ها نیز از این تکنولوژی‌های کم‌مصرف بهره خواهند برد تا شما بتوانید عمر باطری بیشتری را در اختیار داشته باشید. اینتل پردازنده‌های دو هسته‌ای Haswell را به همراه چیپ‌ست Lynx Point و آخرین نسل از پردازنده گرافیکی خود، یعنی GT3 به بازار خواهد فرستاد.


AVX-intell.jpg

مشخصات Lynx


طبق اعلام اینتل، پردازنده‌های Haswell که در میانه سال 2013 عرضه خواهند شد مصرف برقی به اندازه فقط 15 وات خواهند داشت.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.